De la Adrian Sobaru la dna Rotta

Spuneam aici mai demult ca gesturi asemenea lui Adrian Sobaru nu produc efectele dorite in mentalul colectiv. Dar absolut deloc. Atat  gestul sau cat si cel de ieri, al doamnei Rotta, nu fac decat sa fie blamate si dispretuite. Eroismul, lupta pentru idei, principii sunt straine poporului roman.

Uite ce zicea Cioran:

Cine se revoltă, cine se răzvrăteşte? Arareori sclavul, ci aproape întotdeauna asupritorul devenit sclav. Ungurii sînt excelenţi cunoscători ai tiraniei, pentru că au practicat-o cu o competenţă inegalabilă: pot depune mărturie minorităţile fostei Monarhii austro-ungare.(…) Ei erau mai puţin dispuşi decît oricare altă naţiune a Europei Centrale să suporte sclavia; şi de vreme ce avuseseră gustul poruncii, cum să nu-l aibă pe cel al libertăţii? (…) Ci noi, dragă prietene, neavînd şansa de a fi opresori, nu puteam avea nici pe aceea de a fi răzvrătiţi. Lipsiţi de această îndoită fericire, noi ne purtăm cum se cuvine lanţurile (…)”. Aşa îi scria în 1957, la un an după revolta anticomunistă de la Budapesta, Emil Cioran de la Paris lui Constantin Noica.”

99 la suta din opiniile pe care le-am citit/vazut/ascultat, ieri, asta au fost. Inclusiv in cercuri suspuse. Nu cred ca se va clinti nimic in PDL in urma acestui protest pasnic. Politia a sarit si a amendat-o. Presa a relatat prompt, pe pagina 1, acentuand calitatea ei de „milionara” si „femeie care are de toate”. Gestul in sine, de protest civic pur, pasnic, asumat nu cred ca a sensibilizat in zona PDL. Dar se inmultesc protestele la aceasta PUTERE, semn ca ceva nu merge sau merge foarte prost in guvernare. Nici situatia din PDL Cluj nu e tocmai..democratica. Alegeri interne fara competitie. Scria fain Ziua de Cluj de luni de alegerile la tineret. Si acolo zero competitie la sefie. Moisin tot fara contracandidat. Si la OTL -PNL la fel…in cea mai mare parte….Nu  e bine. Democratia in partide ar trebui sa insemne competitie. La Liga Alesilor Locali PSD macar a fost ceva challenge.

Revenind, tot Basescu a trebuit sa iasa sa explice ce si cum e treaba cu pensiile militarilor. A doua oara dupa anuntul taierii salariilor Basescu iasa si explica. Premierul Boc unde e? Ce face? De ce nu explica EL,ca asta sunt treburi interne, unde el e abilitat? De ce mereu presedintele? Si atunci sa nu se dea apa la moara celor care spun ca Boc e inexistent? Ca guverneaza prost? Ca e total dominat de personalitatea presedintelui?

In Romania orice critica, oricat de bun simt, e interpretata ca atac! Mediul e irespirabil. Citeam siderat, ieri, dar si azi, pe citynews.ro „comentariile”. Sincer le-as filtra. Alea nu sunt comentarii. Sunt niste atacuri jegoase atat la patron, cat si la jurnalistii de acolo. Si nu e singurul site care e injurat. Netul e plin de jeg virtual. E bine deci ca macar unii dintre noi filtram comentariile. Nici o atitudine sau idee nu e dezbatuta. In spatele claviaturii, in mod las, esti atacat, desfiintat. Nu  e ok. E de apreciat ca cei de la City au dat drumul la comentarii mai demult dar la ce s-a scris zilele astea– eu le-as filtra. Dar chestia pozitiva e ca mai vin idei de subiecte, mai vin informatii etc. Se pot dezvolta subiecte de acolo…e un canal de comunicare in fond important.

In plus, sociologul Dancu a declarat ca protestul la adresa benzinariilor va avea efect si radicalizarea protestelor civice e singura solutia, faza „pasnica” nu a dat roade. Deci doar aproape cu forta se mai poate. Tensiunea sociala creste tot mai mult in Guvernarea Basescu – Boc 1-2-3-4-5. Nu se vede?

UPDATE
Marţi seara, la Realitatea TV Cluj, jurnalistul Octavian Hoandră a cerut demisia conducerii Poliţiei clujene, pentru tratamentul la care a fost supusă femeia de 64 de ani care protesta paşnic scrie www.ziuadecj.ro

http://www.stiridecluj.ro/social/alice-rotta-chemata-la-politie-seful-ipj-cluj-si-a-cerut-scuze-interviu-cu-sotia-milionarului-care-protesteaza-in-continuare-in-fata-pdl-video

Un răspuns »

  1. Doresc adresa de e-mail a d-nei Rotta. Doresc sã mã alãtur ei.

  2. regret dar nu fac intermedieri. Eu comentez viata socio-politica. Sunati la editorialistii de la Ziua de Cluj Rares Bogdan si Octavian Hoandra, ei sunt mari fani dn Rotta, au probabil telefonul ei. Sau sunati la http://www.stiridecluj.ro la redactie. Si ei au mobilul.
    toate cele bune

Lasă un comentariu