RSS Feed

Ordonanta 37-adio profesionisti!


Cand am citit in presa locala de ieri si azi, in unicul ziar care le-a dat, le da de altfel constant, Ziua de Cluj, lista cu sefii deconcentratelor propusa de coalitia PSD/PC/PDL nu m-a mai mirat nimic! Si pe asta se si mizeaza! Pe lipsa de reactii, pe lipsa spiritului critic, mai ales in media! Din pacate!Voi discuta principiul, presupozitia pe care sta ordonanta 37 nu persoanele. Unele fac rocada de ani, altele sunt avide de putere, altele numa asta stiu sa faca, nu comentez nume, sunt publice.Principiul care sta insa la baza ordonantei este unul care aduce la lumina un fenomen care se practica de mult in politica: nu conteaza ca esti bun profesional, ca esti un profesionist, ci numai daca ai carnet de partid, daca esti activist!  Daca ai carnetul esti salvat! Ce conteaza ca esti mediocru, ca nu ai treaba cu domeniu, ca esti depasit, sau ca nu ai efectiv ce cauta acolo-sunt exemple destule, din toate categoriile-conteaza sa fii la partid, si mai ales la ala care trebuie! De aia arata multe institutii asa cum arata, ma refer la cele numite in mod stupid „deconcentrate” (asta inseamna ca odata au fost concentrate, adica in mana Puterii), pentru ca numirile se fac strict politic. Ce conteaza daca ai valoare, daca esti bun, ca te-ai zbatut ani si ani sa te perfectionezi?? Daca nu te intereseaza politica, pur si simplu nu te intereseaza, ca nu toti sunt pasionati, te fac ei sa te pasioneze! Si sa ne mai miram ca nu merge nimic sau merge asa si asa?De asemenea, nu pot intelege de ce partidele, care vad ca nu au cadre de partid (ca sa utilizam si registrul marxist-leninist) nu prefera un profesionist apolitic daca nu au pe postul acela un om superior. De aici si slaba perfomanta a serviciilor publice. Taranci cu 8 clase care te servesc ca dracu la ghisee, frecatul mentei si multa multa batjocura institutionala. Sistemul politic autohton e vinovat de asta  pentru ca multe din cadrele pe care le propune sunt mult sub profesionistii din institutii care nu vreau sa auda de aceasta activitate, politica, si nu au smecheria necesara sa bata un candidat sustinut de partide. Practic profesionistul cade ca mielul lui Dumnezeu de paste sub satural sangeros al politicii… si asa ne ducem toti dracu, cu Romania noastra cu tot!

Reclame

7 responses »

 1. aveti perfecta dreptate, si va admir curajul de a scrie asa ceva, este penibil sa fie schimbat cineva pe motiv ca nu e membru de partid. Sunt multe exemple la Cluj, din pacate si in tara, de oameni valorosi cu cariera stopata. Pacat.

 2. tiberiufarcash

  pana nu va exista o contra reactie, in afara de media, care a scris la timpul ei, sau a dat pe audio TV, o reactie a societatii civile, nu se va schimba nimic. Nu imi fac iluzii…

 3. Tibi ;
  Ai avut cumva impresia ca RO din ultimii 20 de ani a avut nevoie de profesionisti ?
  Ceea ce se intampla e mersul firesc al lucrurilor.

  Poate exista totusi o diferenta : e un salt calitativ. In sensul ca politizarea a fost tot mai mare in acesti ani. Acum devine „subtila”, legiferata si…”profi”. Hai sa fim seriosi : e o diferenta !

  Avea dreptate Marx : acumularile cantitative duc inevitabil la salturi calitative.

  PS : e valabil si la perversiuni.

 4. tiberiufarcash

  nu numai ca a avut nevoie dar are in continuare o nevoie disperata de profesionisti in toata domeniile. Tara asta tre reconstruita, nu ave drumuri, nu avem sisteme sociale, stam foarte prost.

 5. corect. nişte imbecili.

 6. @Tibi

  O sa fiu foarte serios :

  Una e sa INTELEGI.
  Alta sa VREI.
  Eventual- e bine sa si potzi.

  Alta SA TE FACI ca intalegi si sa VREI.
  Alta SA TE FACI ca intelegi is SA TE FACI ca vrei.

  Tot serios : CAT intelegem, cat vrem, cat facem ??? Intrebare retorica !!!

  Ca ziarit ce esti- incearca sa intelegi ceea ce ti-am spus Verifica aceste lucruri cu politicienii..

  PS – deloc polemic, iarta-ma daca vorbele mele par rautacioase !

 7. tiberiufarcash

  e ok

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: