RSS Feed

Jurnal de TIFF (7)

Salutare TIFF, urmeaza desertul cultural la Cluj. Peste vara nu se mai intampla nimic aici, orasul  se goleste, de aici si lipsa de jurnalisti culturali veritabili in afara gastilor de la Tribuna si Steaua, care se citesc intre ei si se cultiva doar intre ei.

Trebuie felicitati cei de la tabloidul local Clujeanul, pentru Cine City, ziarul zilnic care a aparut pe perioada TIFF, foarte bun, o intreprindere privata care a sprijinit unfestival destul de prost mediatizat.Nici o TV nationala sau locala nu a dat gala de inchidere in direct, iar presa nationala a dat articole doar  sporadic. Pacat, pentru ca daca te uiti  la pozele din excelentul fotoreportaj din Ziua de Cluj de luni, vezi ca au fost tipi tari, premierul, ministrul Culturii s.a.m.d. Una peste alta, a fost o editie buna, cu o premiera, doua filme castigatoare, am vazut „Politist, adjectiv”e celalat nu l-am vazut, si cu multe chestii noi.  Cardinale afost f ok, Piersic ca de obicei a exagerat dar a avut si momente bune.

Ieri, f bun TiffLounge cu Tudor Giurgiu, dar din nou lume putina. Nici un ziar local nu a anuntat aceste serii de discutii moderate de jurnalistul Mihnea Maruta, probabil din invidie profesionala sau ura personala. Pacat, ca singurele publicatii care au mediatizat intalnirile la care au participat Chirilov, Anamaria Marinca, Maia Morgenstern, Tompa Gabor, Mircea Albulescu, Tudor Giurgiu au fost AperiTIFF si Cine City. Asta e. Iar participarea de public a fost slaba. Mihnea s-a chinuit dar nu a avut cu cine.

In rest,  o sa raman cu cronicile bune din Foaia Transilvana, poate cele mai bune din media locala, cu fotoreportajele excelente din TffoZiua si cu o gramada de filme bune vazute dar in special cu atmosfera care luni s-a topit ca si cum nu ar fi existat.

aaaaa mai vreau sa spun sa le fie rusine la cei care conduc Centrul National al Cinematografiei din subordinea Ministerului Culturii si care nu au avut un trimis la gala de inchidere a celui mai tare festival de film din Romania. Rusine!

Multumim TIFF, la revedere TIFF!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: