RSS Feed

Cea mai frumoasa lansare

Am avut placerea sa particip la cea mai frumoasa lansare din acest an, in 7 august, la superba gradina de vara „Taverna”. Atunci s-a lansat Anuarul pe 2008, al 4-lea,  al Asociatiei Profesionistilor din Presa Cluj (APPC). Anuarul este absolut superb, are niste texte aparute in presa locala si nationala de exceptie majoritatea. Sunt si cateva mai slabute, dar din cele 33 de texte majoritatea sunt super.

Demult nu am mai intalnit o astfel de atmosfera relaxanta, amicala, prietenoasa. La ea a contribuit o ploaie de vara rebela, o ploaie care a obligat pe cei prezenti sa stea sub doua copertine si sa socializeze in timp ce afara ploua cu galeata. Totul a durat 15 minute si dupa aceea lumea s-a intins la povesti pana la 3 noaptea!

Au fost in total 57 de persoane, jurnalisti palmasi, invitati, parteneri. E ceva sa strangi la un loc pe cei mai vechi jurnalisti clujeni, Victor Morea de la Faclia, Csomafay Ferencz de la MURE, si Virgil Lazar, Romania Libera, toti trei activi! Insumeaza 160 de ani de presa cei trei!. O sa pun si poza istorica care au facut-o pe blog, cand o sa mi-o dea un amic.

Apoi Anca Stanescu, PR la Prefectura, Cristina Vadan, PR la Ape, Cristina Nistor si Rares Beuran de la UBB, doamna Elena Abrudan, sefa catedrei de jurnalism UBB, poetul Adrian Popescu, director revista Steaua si multi altii, toti s-au simtit foarte bine…Multi care au zis ca vin nu au venit, din n motive, dar ei au pierdut. A fost super.

Un singur lucru m-a intristat, lipsa patronilor de presa si a directorilor. Sigur, 7 august nu e o zi buna sa lansezi ceva, asa ca majoritatea erau in vacante sau plecati cu treburi, vezi aici Couti care organiza Forumul Jurnalistilor de Limba Romana din afara granitelor la Kladovo, in Serbia. Au fost si patroni care s-au pozitionat public anti asociatie, vezi pe Alexa de la Citynews.ro, dar si altii la care le este indiferenta APPC. Pacat. Ar trebui sa lupte pentru consolidarea breslei, pentru progresul ei, impreuna cu APPC…sau ei nu impartasesc aceleasi valori cu jurnalistii care au participat si au realizat 4 anuare? Cu aceasta atitudine de tip distructiv breasla presei are de pierdut, sta pe loc, nu se profesionalizeaza, din contra. Atomizarea nu duce la nimic bun.

Oricum,  pe cei pe care ii intereseaza le recomand sa faca rost de anuar de la asociatie, sa il citeasca ca e foarte bun.

Plec azi 7 zile intr-o minivacanta, va salut si ne auzim.

PS.

in ce priveste articolele recente despre APPC de pe citynews.ro nu am nimic in plus de adaugat fata de pozitia exprimata public de conducerea APPC. Pozitia ei poate fi citita pe siteul oficial http://www.presaclujeana.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: