Guvernul Boc e istorie. Ce va urma?

„Emil Boc a reusit sa compromita ideea de ardelean serios, superior regatenilor printr-o obedienta iesita din comun la adresa lui Traian Basescu”. Este fraza cea mai dureroasa pe care a spus-o un analist politic la excelenta emisiune „Sinteza Zilei” de pe Antena 3 despre fostul premier Boc.

Am stat si am meditat indelung, am avut un gust amar. Intra-adevar, fostul premier a fost extrem de obedient in fata lui Basescu, dar situatia e delicata in plan uman pentru ca Boc ii datoreaza functia de premier lui Basescu si in general, cariera politica si presedintia PDL.
Ce va fi de acum cu Boc, ca OM POLTIC? Nu stiu, cred personal ca va intra intr-un con de umbra si mai cred ca va fi debarcat din functia de presedinte PDL…Multi il asteapta la cotitura.
Pot sa zic, ca observator al mediei, ca nu a stiut sa comunice cu media bucuresteana, nationala, foarte influenta, ca a confundat Bucurestiul cu Clujul, ultimul oras avand o presa obedienta in cel mai inalt grad cu partidele-aici presa nu critica ci lauda-si ca nu a stiut sa dialogheze cu „miticii”.
Performantele economice ale guvernelor Boc I si II nu le comentez, pentru ca Boc a prins o conjunctura foarte grea, CRIZA, iar unele masuri au fost bune, altele slabe.
Ieri seara, analistii ii aruncau in carca tot ce era mai negru, cam exagerat.
Personal pe mine m-a deranjat ca era „trambita” lui Basescu, ca nu i s-a opus Niciodata!! Si m-a mai deranjat faptul ca nu l-a pus pe Marga ministru al educatiei, un reformator clar. Dar sunt sigur ca per ansamblu a fpst un premier bine intentionat.

Invingatorul zilei de ieri mi se pare a fi de departe CRIN ANTONESCU. A negociat foarte bine, a realizat „monstruoasa coalitie” care a dat jos Guvernul, a impus candidatul la postul de premier. REMARCABIL. A castigat voturi serioase in perspectiva alegerilor prezidentiale….
MIRCEA GEOANA a fost si el un personaj politic solid, a pus inainte interesul PSD, s-a aliat cu liberalii, totul in vederea daramarii regimului Boc-Basescu. A avut si un discurs foarte bun in Parlament…
Ungurii au fost placa turnanta, fara ei nu se poate face nimic, sunt niste politiceni super pragmatici…

DAR..
pe fondul crizei politice
tara se afunda in haos, euro urca, BNR face eforturi mari sa nu se prabuseasca leul, semnalele externe sunt rele…trebuie urgent Basescu sa numeasca un premier agreat de partidele care formeaza noua majoritate in Parlament. PDL e izolat, si asta numai din vina lui si a obedientei totale fata de Basescu….Sa insiste cu Boc premier, dupa ce e proaspat demis e o prostie, sa speram ca vom avea un alt premier….trebuie sa iesim din CRIZA politica si sa ne concentram pe cea economica.

Un răspuns »

  1. Mai Tibi ,
    iar incepi sa faci campanie electorala „pentru cei mai buni „, analistilor politici exceptionali ai Trustului Intact – ANtenutele . Stii de unde i-a venit ideea numelui Antena 1,2 ,3…si cite or mai fi d-lui Felix – de la fosta antena a securitatii MAE . El conduce si induce ceea ce vrea si gindeste , prein Antene – la fel ca in trecut .
    Asa ca nu incepe sa blamezi pe un ardelean , in detrimentul unui alt conational . Sa nu uitam ca in Dec 2008 , cind favoritii tai PNListii erau la putere , economia bubuia si duduia 9 % crestere economica , pt. ca dupa doua zile de la alegeri , sa fisiie si sa ajunga la crestere negativa . E ca parul tau , care are crestere negativa , adica se adinceste in crestet in loc sa erupa la suprafata .
    Sic!

  2. fain comment, am murit de ras GRASE.

Lasă un comentariu