RSS Feed

Titan al presei, zguduit de criza

Criza continuta sa muste din media. Nu face rabat nici la publicatii titan ale presei mondiale. Din pacate, o stire trista…de azi, 20 oct 2009…

The New York Times concediază 100 de jurnalişti

Cotidianul The New York Times a anunţat că va renunţa la la 100 de ziarişti în încercarea de a face faţă scăderii veniturilor din publicitate.
„Ni s-a spus că trebuie să reducem numărul angajaţilor cu 100 de posturi începând cu această dată şi până la finele anului”, a declarat Bill Keller, editorul executiv al publicaţiei.
Aceasta este a doua oară în decurs de un an când cotidianului american recurge la disponibilizări, după ce la finele lui 2008 a concediat 100 de jurnalişti. De asemenea, The New York Times a tăiat şi salariile angajaţilor cu 5%. „Am sperat că reducerile salariale vor satistace nevoia de economii şi vor salva unele joburi. Dar nu a fost aşa”, a mai spus Keller.
Compania are în acest moment 1.250 de jurnalişti, faţă de 1.330 în 2008. Astfel, The New York Times este publicaţia cu cei mai mulţi angajaţi, niciun alt ziar neavând mai mult de 750 de salariaţi.

SURSA: The New York Times

Reclame

2 responses »

 1. Hello again!
  Daca ziaristii ar sti sa faca si calcule , poate ar ramine pe post : „Compania are în acest moment 1.250 de jurnalişti, faţă de 1.330 în 2008″”….in 2008 a concediat 100 de jurnalişti” > 1330 – 1250 = 80 <
  Poate ca meritau cei 80 sa fie dati afara , ca doar nu ocupi un scaun for ever . Oricum se pare ca 100 da mai bine in ochii unui cititor neavizat si cu nota 4 la matematica de clasa a doua , decit 80 .
  Asa ca la mai mare …si la mai multi , daca ne luam pe criterii de competenta .

 2. Grase, da, daca asa a dat Capital.ro asa am preluat si eu, cu greseala, ca oricum nu putem interveni sa corectezi.

  Intotdeauna m-a uimit cat sunt de destepti, de atenti cititorii daia aia de la Catavencu au avut succes cu sloganul „Cititorii nostri sunt mai destepti decat ai lor”!
  Ma bucur ca esti un cititor asa atent al blogulu, GRASEi! Hai papapapapapapapa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: