RSS Feed

Clujul dupa 20 de ani

Mai sunt 16 zile si se termina anul. Fiecare isi va face bilantul. Evident, ca intotdeauna, nimic nou sub soare, am trecut, cu totii, prin bune, prin rele, zile reusite, zile proaste, succese si esecuri. E un an de criza, eu am simtit asta. Ce va fi la anul vom vedea. Economic, cu banii,  cum se zice in popor va fi greu. Va trebui sa stragem cureaua. Important e sa avem capacitatea de a vedea lucrurile pozitive. Sa megem inainte orice ar fi.

Ma gandeam la asta in fata unei cafele bune, cand citeam excelentul serial „20 de ani de Cluj in 20 de zile” din Adevarul de Seara, editia de Cluj. Tre sa semnalez aici aceasta campanie pentru ca m-as fi asteptat, daca tot e final de an, la niste retrospective ample, din partea publicatiilor clujene, nu prea am avut parte. Doar se inchide un mare cerc, 20 de ani de la Revolutie. Clujul e schimbat din temelii, iar ultimii 5 ani au fost decisivi in modernizarea lui. Vrem nu vrem, s-au facut multe.

Asa ca aceasta campanie a ziarului citat, foarte profesionista, documentata, ne arata unde am fost si unde a ajuns. Ce a fost Clujul 12 ani, cat nationalist, cat extremism, cate stagnare si unde a ajuns Clujul, dupa 20 de ani. Ultimii 5  ani au dus la normalizarea vietii publice si la multe investitii. De la „inmormantarea linistii romanilor” orchestrata de nationalisti dupa semnarea tratatului de cooperare cu Ungaria la investitia Nokia, una din cele mai mari din Romania. De la ciolane de vita si betisoare tricolore pe masa consilieri, incredibil, la un Consiliu Local care functioneaza. De la un oras cu somaj mare la unul cu investitii enorme in el.  UBB- o universitate fundamentala. CFR si U in A.  Ministrii clujeni in guvenul Nastase. Rus ne scoate vizele. Mall-uri. Boc, prim ministru clujean. Autostrada, la care au contribuit si PSD si PNL si PDL.  Acesta date, mult mai bine redate, le gasiti in serialul din „Adevarul de seara”. Cautati-l, e foarte foarte bun. E vremea tolerantei, nu mai avem nevoie de scandal, vine un an greu economic. Sa vedem ce a fost, sa facem sa fie mai bine.

De asemenea, de maine, in Evenimentul Zilei, incepe un dosar despre Romania ultimilor 20 de ani. Imi place EVZ deci il voi citi.

Acum cativa ani nu stiam ce e aia blog, twitter , facebook si altele. Ne bateam ca prostii in jurul gropii lui Funar, ne dusmaneam, unguri cu romani, era o imaturitate totala. Acest tip de atitudine tre sa inceteze. Pentru ca sunt clujean, tin la oras, si imi place destul de mult cum arata, imi pasa de el. Inca  odata cititi acest serial, merita!

8 responses »

  1. gasesc si online articolul? pe site la Adevarul nu pare sa fie.

    daca nu e si nu e, nu faci o poza si pentru restul lumii care nu e din Cluj? 🙂

  2. este pe siteul lor. cauta mai atent, la sectiunea cluj.

  3. Ideea e de lăudat şi merită felicitat iniţiatorul ! Prietenii ştiu cine e… îl rugăm să se prezinte la comentarii :))

  4. Forzza Roma Gianinni il principe

  5. Grande cuore giallo-rosso, grande capitano per semper in nostri couri!

  6. Chiar voiam să zic că nu are cum să nu îţi placă oraşul, mai ales Piaţa Unirii. Deosebită. De-a dreptul deosebită.

  7. Mie imi place noua infatisare a Pietei. La vara va arata si mai bine, cand e gata toata plus statuia. Fiecare cu placerile lui.

  8. Da, chiar şi picnic poţi face în Piaţă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: