RSS Feed

La revedere TIFF

– am avut o dupa-amiaza de vineri si o sambata  plina de TIFF. Vineri am vazut excelentul film al lui Constantin Popescu despre partizanii condusi de Ogoranu. Apoi, ieri, am vazut trei filme,  am fost la  Gala de inchidere si la after party. 

Medalia de onoare si  Caravana cinematografica sunt doua filme romanesti excelente, iar Caravana mi s-a parut exceptional. Nuvela lui Ioan Grosan  trebuie sa fie strong iar unii amici ai mei specializati pe literatura zic ca e absolut geniala si merita Nobel. Povestea tanarului activist care vine sa faca propaganda comunista intr-un sat tipic ardelean pe o ploaie torentiala, toata povestile filmului, scenele de final, festa pe care i-o joaca sexualitatea, violul simbolic care  este un un viol la adresa lumii satesti, ingenuncheate de lumea comunista cu forta si multe alte simboluri, jocul actoricesc excelent  m-a cucerit. Am ras de m-am spart, sunt niste dialoguri tipic ardelenesti foarte bun. Actorul Dorian Boguta, care  a stat, imi zice un amic, in caminul 16  reuseste un rol foarte bun.

Ce sa mai zic de Rebengiuc, in Medalia de onoare, care a si luat un premiu de interpretare la TIFF. E un actor foarte foarte mare. Filmul e si el de vazut urgent.

Gala de inchidere mi-a placut pentru ca a fost scurta, fara multe discursuri sforaitoare si cu o faza care va face istorie. Protestul public citit inconfundabil de Victor Rebengiuc  impotriva masurilor initiate de funestul Sergiu Nicolaescu a dus la solidaritatea lumii cinema-ului romanesc. Sa vezi pe scena toata aceasta lume fascinanta, a noului val din cinema-ul romanesc a fost ceva impresionant. 

Dupa gala, am vazut filmul italian Baaria partial si am ajutat la…salvarea unui tip care a avut un atac de spasmofilie in fata la Conti. Impreuna cu bodyguarzii am reusit sa il revitalizam pana sa vina ambulanta, 15 minute intarziere. Rusine!

Apoi…am participat la super party-ul de inchidere TIFF care a fost demential. O nebunie intreaga, de neuitat, cu fanfara de romi care a dat show. Mama mama ce distractie a fost!

Una peste alta TIFF e ceva intangibil pentru Cluj, cine nu cunoaste gustul si spiritul TIFF-ului pierde enorm!

Este o datorie a fiecarui clujean rational sa sprijine pastrarea la Cluj a acestui miracol cultural numit TIFF!  Ca si clujean felicitari tuturor managerilor care au sponsorizat TIFF!

La revedere pe 2011!

PS

de maine ne concentram pe Mondiale si pe promovarea lui „U”!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: