RSS Feed

Culese din presa

1. Azi mi-a venit ultima livrare de date ale Biroului Roman de Audit al Tirajelor (BRAT), entitatea care auditeaza independent publicatiile romanesti tiparite. Pentru cei care nu cunosc cum functioneaza BRAT, trebuie spus ca firmele editoare platesc pentru acest audit. BRAT le livreaza Sondajul National de Audienta (SNA) cu audienta si vanzarile analizate dupa actele trimise de firmele editoare la BRAT. O modalitate transparenta ca sa stie cei care platesc publicitate EXACT ce cumpara, ce IMPACT are ziarul x sau y.

La Cluj exista doua publicatii auditate independent, saptamanalul Mesagerul de Cluj, al firmei SC Imagistica Advertising SRL si cotidianul national Adevarul de Seara, care are si editie de Cluj.

Trustul Adevarul Holding conduce DETASAT in SNA la toate capitolele de presa tiparita, print:

– cotidianul national Adevarul la ziare quality

– cotidianul national Click la ziare tabloide

– cotidianul national Adevarul de Seara la ziare gratuite.

– cel mai citit site al unui ziar, www.adevarul.ro

Pe mine ma intereseaza Adevarul de Seara, ca are editie de Cluj. Ei bine, acest ziar, PE TARA,  are  pentru perioada 20 iulie 2009 – 18 iulie 2010, 905.000 de cititori/editie. Aproape de tinta propusa, 1 milion de cititori! In nici 2 ani! Acest gratuit are cel mai mare tiraj la Cluj-15.000-18.000 de exemplare si dupa masa e asteptat efectiv cu cozi la magazine. E gratuit, lucru care conteaza enorm, lumea e saraca, e normal sa se imbulzeasca la ziar gratis. Dar si ziarul e bun, mie unul imi place mult. Domina  peisajul presei scrise clujene la capitolul cotidiene. Are tirajul cel mai mare si e un ziar citit.

La saptamanale a cucerit piata clujeana Mesagerul de Cluj, sta bine, 3500 abonati, e un succes, 52 pagini, cel mai gros ziar din Romania.

Mai multe: http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-7815432-audiente-presa-scrisa-click-devine-cel-mai-citit-ziar-toate-celelalte-ziare-pierd-cititori.htm

2. In august a aparut la Cluj un ziar, Build, la care lucreaza o serie de ziaristi cunoscuti mie.

3. articol foarte haios azi in Evenimentul Zilei, cap de ziar, „Perlele edilului din Aschileu”, autor ziaristul Mihai Soica. Recomand calduros la lectura.

PS

am 1 bilet de vanzare la meciul de maine „U”- CFR, 25 lei. Il vrea cineva?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: