RSS Feed

Cifre rele, situatie grea

Am stat azi de vorba cu un expert, cu o viziune excelenta asupra realitatii, om cu lecturi pe presa internationala si cu relatii in UE. Situatia e dezastruoasa. Concluzia arata cam asa:

1. Romania e in cvasifaliment. Fara 6 miliarde de euro urgent de la FMI, acord nou, statul va intra curand in incapacitate de plata. Salariile sunt la 75 la suta la stat dar cheltuielile bugetare s-au ajustat cu doar…2 la suta. Asta e impotenta guvernului Boc 1-2-3-4-5.

2.  Nu exista „sange” in economie. Firmele aproape se sufoca.

3.  Anglia da afara 417.000 de functionari publici. Datoria externa a UK este de 114 la suta. Grecia are datoria 70 la suta din PIB.

4. Germania ajunge imediat la faza 2 a planului de austeritate, care va fi mult mai dura ca etapa 1. Se stie ca nemtii nu glumesc. De aici si tensiunile din bugetul UE si polemica din Comisia Europeana.

5. Romania pluteste pe o nesiguranta totala. Nici nu stim inca ce ne asteapta. Mitingul de ieri a fost frectie la picior de lemn, romanii cred ca vor iesi pe strada si mai abitir si mai ales si mai violent. Daca nu se iau masuri urgente va fi razmerita.

6. FMI este complet rupt de realitatea din Romania. Solutiile lui Patriciu sunt mult mai ok decat masurile FMI dar nu are cine sa il auda!

Reclame

2 responses »

  1. Am o mare retinere fata de punctul 6. Patriciu nu face profit pe multe din business-urile lui, in frunte cu grupul de media, asa incit sa ne lase cu povestile lui. mai bine ne-ar zice cu Libia, cu Petromidia etc.
    In rest din pacate asa e, suntem intr-o situatie foarte dezechilibrata si noi si altii mai mari ca noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: