RSS Feed

Din prin lume adunate

Am de mai demult o predilectie pentru stirile internationale. Suntem o tara destul de mica, a 7-a ca populatie in UE dar care in ciuda acestui fapt nu doar ca nu face agenda dar de multe ori nici nu conteaza. Am abonament la Foreign Policy-super revista a importantului trust Adevarul, liderul pietei din Romania de print, si analizele sunt unicat in editia romana a acestei interesante reviste. Ovidiu Nahoi, redactorul – sef, e unul din cei mai lucizi editorialisti din media romana. Un bun analist chiar.

Am adunat din colectia revistei diverse informatii, evenimente, intamplari in lume, acolo unde se da ora exacta sau influenteaza ce se intampla in EST, unde suntem noi geografic cantonati. Daca nu influenteaza macar sunt amanunte interesante:

– Belgia e de 253 de zile fara guvern, o criza fara precedent, record mondial al crizei politice. Partidele valone si flamande nu se inteleg.

– Aderarea Croatiei la UE ar putea avea loc in timpul presedintiei poloneze a UE

– fostul presedinte tunisian Ben Ali, fugit din tara, ar fi suferit in Arabia Saudita un atac cerebral, sustine Le monde

– sistemul financiar din Coasta de Fildes e paralizat. Bancile s-au inchis. Doua regimuri isi disputa suprematia, dupa alegeri vechiul regim refuza sa cedeze puterea.

– Investitiile straine directe in China, au crescut in ianuarie cu 23,4 la suta fata de decembrie 2010. 10 miliare de dolari invesite in active nonfinanciare

-PNP Paribas e cea mai mare banca din Europa

– grupul media turcesc Dogan a castigat un important proces cu statul, a fost scutit de amenzi de 1,1 mld euro

– Guvernul ungar a decis sa modifice noua lege din domeniul media, asa cum au cerut UE si organizatiile media care apara libertatea de expresie.

– guvernul ungar a impus cea mai ridicata suprataxa din Europa aupra bancilor si a readus sub controlul statului mare parte din activele fondurilor de pensii. 3 milioane de unguri s-au reintors cu asigurarile la stat.

Reclame

2 responses »

  1. 60 la suta din productia de cacao este in coasta de fildes. ca sa glumim, o sa trecem pe ceai chinezesc

  2. tibi, fara legatura – dar check this fuckin’ out! You’ll love it! http://www.youtube.com/watch?v=ItZyaOlrb7E&feature=related

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: