RSS Feed

Piete si polemici

La Cluj sensibilitatea minoritatii maghiare, adormita dupa incetarea epocii Funar, a fost din nou zgandarita de o serie de decizii ale administratiei publice, chiar la varful ei, decizii apartinand primarului deci. Care e partener de guvernare cu maghiarii din UDMR. Deci decizii greu de explicat logic, pentru ca normal e sa fii tovaras cu ungurii, nu sa ii tot agitzi.

Asa s-a intamplat cu placuta Iorga, in mod evident, nu avea ce cauta acolo daca ministerul Culturii nu a aprobat, ca ala a dat banu si Min. Culturii din Ungaria, pentru restaurare. Iar pentru maghiari, Biserica Sf. Mihail si statuia lui Matia Corvinul sunt cam cum e moscheea pentru islamisti. Or pedelistii i-au zgandarit rau cu placuta aia. Si cred ca au exagerat, fiind, totusi, parteneri de guvernare.

Acum cu piata volanta lucrurile sunt un pic altcumva. Adica ar fi nevoie de asa ceva, asta e clar. Bogdan Stanciu, amicul meu, imi zicea ca si la Salzburg a vazut o astftel de piata unde cei care vand sunt imbracati civilizat si nu prea lasa mizerie. La noi, si asta sustin eu, multi dintre cei care vand arata mai rau ca tiganii (astia din urma nu sunt, sper ca e clar pentru toti, un model de curatenie, ca sa nu jignesc orgolii). Apoi, eu am crezut ca fac pe platoul din fatza lui Matei Corvin piata aia volanta. Daia a investit primaria in amenajarea parcarii, ca in weekend sa o transforme in piata volanta?? Acum, vara, cand mai vin niscaiva turisti care exact acolo ar trebui sa parcheze….

Plus de asta, vin acum motivele UDMR, ca ei rup protocolul, etc etc ca nu au fost consultati. Si eu as fi deranjat in locul lor daca e adevarat ce zic. Adica eu semnez cu tine o intelegere da tu iei decizii fara sa ma consulti, sa ma intrebi. No, nu e ok. Daca ceea ce zic udemeristii clujeni e adevarat, repet. Eu nu ii cred pe cuvant, suflu si in iaurt cu astia.

Din pacate nu cunosc culise, daca e ceva politic in spate, da miros eu, asa, ca veteran de presa, ca ceva nu e coser, ca ceva e in spate acolo ..o fi  meciul Lati Attila cu Mate (chiar asa, dupa ce ani si ani a fost inexistent, hop apare Mate si il bate pe viceprimar la sefia UDMR Cluj, asta e marea surpriza a ultimelor luni, insuficient analizata de media clujeana, unde nu prea exista jurnalisti care sa stie sa interpreteze actiunea politica sau sa cunoasca din surse de interior, nu ce li se baga pe gat de unu sau altu implicat, situatia reala din filiala clujeana a UDMR).

Una peste alta, in loc sa consolidam Clujul, ca sunt multe proiecte pornite, uite ca iara ne injuram etnic, de parca asta am ava nevoie…

PS.

e exces de zel sa retii 4 unguri 24 de ore ca au vrut sa puna tablite cu Koloszvar. O amenda serioasa si pa si pusi, liberi, ca nu suntem stat totalitar!

3 responses »

  1. Da, se poate organiza o piata civilizata chiar in Piata Unirii. La Dubrovnik, intr-o piateta centrala, este o piata pana la orele serii, unde se vand fructe, legume, ulei de masline, dar si lavanda sau suveniruri, iar apoi se astern terase in locul tarabelor.
    La Kotor, oras in patrimoniul UNESCO, piata agro-alimentara e chiar sub zidurile cetatii, se vand legume chiar sub un basorelief al Leului Sfantului Marcu, fara sa deranjeze pe nimeni.

  2. tiberiufarcash

    el jeffe: interesant comentariul. Si eu zic ca in Piata Unirii se poate face fara probleme targ volant in week fara probleme dar tre adusi si unguri, hostezeni, ca sa nu fie lezate sensibilitatile ungare, pentru ca piata e un simbol mare pentru ei.

  3. Tibi, daca tot m-am bagat si cu un blog mai generalist http://olteanucluj.ro aveti acolo un text privint Piata asta volantă, transformată de băieții deștepți în Piață votantă…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: