RSS Feed

Clujul aluneca spre Dambovita

Inteleg bine ca s-au facut calcule la nivel de club, de conducere, la CFR Cluj in legatura cu derbyul cu „U”. E un meci cu miza enorma, simbolica, un turnir. Inteleg si ce inseamna sa faci totul ca echipa ta sa castige, sa isi maximizeze sansele. Dar este de neinchipuit ca un sport, fie si fotbalul, care ar trebui sa tina de fair- play, sa cada asa tare, sa fie un camp de lupta perpetua. Asta e CIRC nu fotbal! Ies la iveala, date de catre media, niste actiuni ale clubului feroviar care par de necrezut intr-un oras ca si Clujul. Dar sunt reale. Asa se doreste. Cred ca ne si inselam ca acest oras ar fi ceva deosebit, la ce scandaluri au fost, nu e nici pe departe asa de inaintat ca altele. Si totusi, Clujul nu e Craiova, sa zicem. Sau Bucuresti-Dambovita, de care tot vrem sa ne delimitam. Este de neinchipuit pentru un om care urmareste pasional fotbalul ca:

1. biletele sa fie brusc scumpite  in halul asta chiar la derby-ul asteptat CFR-U

2. sa nu ii intereseze pe cei care au pus preturile daca e public sa nu pe stadion. Normal ar fi un stadion arhiplin.

3. sa se dea invitatii, sub forma identica cu biletele normale la…1 leu bucata suporterilor gazda. Chiar daca CFR poate da invitatie cui vrea si in ce forma vrea e clar ca e un gest provocator, sfidator, enervant. Cred ca asta se si vrea. E o strategie, greu de priceput de oamenii cu bun simt, iubitori de fotbal. Este incredibil. Se mizeaza pe enervare, dar tensiunea care se aduna, asta cum se va stinge? Prin injuraturi, prin scandari violente, prin acte violente!

Ziua de nastere a patronului CFR va fi stricata pentru ca va fi vartos injurat de fanii lui „U”. Paradoxal, pentru ca e asa scump un tichet, nu e exclus ca si unii fani feroviari sa fie ostili. Daca „U” castiga, atunci va fi un cosmar pentru feroviari. Daca U pierde e un alt derby pierdut, atata tot. Dar senzatia de sicanare la adresa lui „U” tot va ramane. Si nu se va uita usor.

Nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi in retur!

PS

ceea ce scriu ziarele ca au facut fani ai lui U saraci, ca au donat sange pt bani ca sa isi poate lua bilet si sustine echipa este absolut uluitor. Ce dovada de atasament mai clara poate exista?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: