RSS Feed

Viata in social media

Imediat ce amicul meu Dan Olteanu, manager la Respect Media, m-a introdus in tainele retelei de socializare twitter, retea care exista si ea de cativa ani buni, mi-am dat seama ca mi-am atins maximul in ce priveste social media. Cu blog de 3 ani, pagina de facebook facuta absolut din intamplare de ceva timp, dar care m-a „prins” tare (tot incercam sa dau delete celor care imi trimiteau tot felul de invitatii si m-am trezuit ca butonand am wall-ul meu) si acum cu cont de twitter , eu, 41 de ani, om al hartiei, al cititului si scrisului, al colectiilor de ziare, om de biblioteca, m-am trezit intr-un vartej.

Un vartej de semne, de imagini , ultrarapid, despre care deja se scriu carti serioase, vezi Bradut Ulmanu la Editura Humanitas, o carte despre fenomenul facebook buna, se numeste „Cartea fetelor”, dar si altele.

Daca la blog si la facebook ma mai pricep, pentru Twitter, a trebuit sa iau efectiv lectii, meditatii. Nu mi-e rusine sa recunosc. Si inca sunt departe sa il stapanesc. Mi-am instalat si tweetdeck care iti da impresia ca esti la NASA, atatea informatii apar cvasiinstant pe patru coloane. Este o lume noua si mai ales twitteritul m-a facut sa observ ca exista ceea ce, la un eveniment online recent la care am participat cu folos, „Din ON in OFF”, se zicea ca exista. Aceasta „comunitate online” clujeana. Multi o contesta, mai ales din zona presei. Acesta comunitate s-a coagulat mai ales pe twitter, social media care a dus si la revolutie, vezi cea din Tunsia, care de acolo a pornit! Incredibil dar asa a fost!

Revenind, comunitatea asta are echipa de fotbal, face campanii sociale, deci ajuta, sau se chefuieste mai ales in local Le General din Cluj. Sau  se pregateste de Social Media Summit, la City PLaza, in 14 decembrie (e tare evenimentul, vin „guru” al online-lui si social mediei din Romania si cativa jucatori pe plan local dar cum el se suprapune pe jobul meu si am exact atunci un eveniment important de acoperit,  nu pot merge. Dar „comunitatea” va avea grija sa se afle ce a fost acolo si eu voi citi).

Sunt oameni care isi desfasoara mult din viatza DOAR pe twitter, facebook, blog. Le incruciseaza cu o dexteritate inmarmuritoare. Am invatat sa fac si eu asta, e o tehnica de autopromotion si de promotion. Dar dincolo de asta sunt oameni omniprezenti, adica ii gasesti la fiecare ora din zi si noapte aproape pe twitter. Cred ca au mobil cu net si cand se culca sau se trezesc posteaza tot felul. Am gasit pe twitter de la crase banalitati la chestii profi, utile. Viteza de reactie e uluitoare, fara exagerare. Toata presa online tweetuieste la greu stiri.

Online-ul e demult un mare biznis, se joaca puternic in zona asta, sunt milioane de utilizatori Se baga bani seriosi.

Este evidenta capacitatea de seductie, de captare  pe care o exercita aceste MEDIA asupra unei persoane.  Pentru multi e de neconceput sa nu iti incepi ziua cu facebookeala, tweet etc. Asa cum mie imi place, inca, sa scriu pe blog pentru ca simt nevoia sa ma exprim dupa ce am  lucrat atata amar de ani in media scrisa.

Impreuna cu alti amici, discutand mult despre fenomen, ne intrebam daca se mai poate face abstractie de aceste media. Daca mai exista viata si in afara si dupa twitter, facebook, blog, LinkeIn etc? Sunt destui, milioane, care NU folosesc aceste social media. Inca existi daca nu esti acolo. 

Am amici care nu au blog dar au facebook si se uita pe el fara sa comenteze, rar mai pun cate o vorba/poza

Am amici care au blog dar nu au pagina de facebook si cont de twitter

Am amici care nu au blog dar folosesc twitter, LinkedIn, Hi 5

Am amici care nu au decat twitter. Abundenta de informatii si opinii de acolo e suficient pentru ei.

Am amici care utilizeaza doar Messenger si mail.

Am un amic care nu are telefon mobil.

Am amici care se feresc de comentarii ca de ciuma dar citesc presa online, facebook, twitter in draci.

Vedeti ce diversa e lumea, ce frumos e?

Anual in Romania si asta deja de ceva ani bun se fac training-uri, summit-uri si diverse intalniri despre social media. O lume pe care am descoperit-o de maxim 20 de zile. E fascinant dar iti ia o groaza de timp sa stai cu ochii pe ea si eu mai am si alte proiecte de finalizat, obligatzii, ca toata lumea de altfel.

Este evident ca asa cum viitorul presei e cea online, cifrele arata un declin fara precedent al presei scrise, asa nu se mai poate ocoli nici fenomenul social media, cred eu.

CIFRE la zi privind numarul de utilizatori social media le puteti citi aici. Sunt foarte interesante:

http://www.manafu.ro/2011/12/social-media-in-romania-noiembrie-2011/

Reclame

2 responses »

  1. hehe! na, welcome on twitter 🙂 o sa devii si tu addicted 😛

  2. sigina: mersi de comment. ne vedem pe twitter

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: