RSS Feed

Cu calm despre Transilvania L!VE

Dupa ce am comentat la cald, chiar fierbinte, pe twitter, am lasat sa treaca 24 de ore de respiratie, de meditatie, m-am uitat mult la acest post atat ieri, pana noaptea, cat si azi dimineata, azi dupa masa, la jurnalele de stiri si talk-show-uri.

Remarci de telespectator:

– ramane extrem de surprinzatoare asociarea greucenilor Ioan Rus-Vasile Dancu-Arpad Paszkany intr-un proiect de asa nivel si cu asa bani in joc, 6 milioane de euro. Intrebarea de pe buzele tuturor e

1. de ce?

2. ce urmaresc cei trei investitori?

– sigur, sunt intrebari retorice, pentru ca in capitalism se urmareste orice fel de profit

– Domnul profesor, cum ii spun majoritatea ziaristilor sociologului si omului politic Vasile Dancu, a fost interfata cu publicul. Titrat „administrator”, el a anuntat programul editorial si ideologic al postului national cu continut regional. Asta mi se pare premiera, ambitia de a fi post national cu continut editorial regional.

– Tot ce s-a intamplat luni, 19 decembrie 2011 a fost ceea ce se numeste  TEASER.

– promovati, promovati, promovati, asta a fost leitmotivul!

– probabil ca strategia, daca a existat a spus asa: tonul in regiune il da Clujul, ne axam astazi strict pe Cluj. Asa cum observam la cald pe twitter,  transilvania a lipsit cu desavarsire din transmisia lunga a Transilvaniei L!ve. Nici un vox, corespondenta live din Ardeal! Asta nu mi-a placut, desi exista o echipa de corespondenti.

– invitatii au fost personalitati cunoscute, foarte amabile cu gazdele. Presedintele UMF, Marius Bojita, academicianul Ioan Aurel Pop, viceprimarul, primarul. Toti calduti, amabili, prieteni. Invitatii de la  talk-show-uri au fost altcumva. Ei au dezbatut teme interesante, a fost altceva. Foarte buni Visan si profesorul Andrei Marga.

– amicul meu Mihai Hurezeanu vorbeste ca din dictionare! Tre schimbat un pic limbajul asta intelectualist, e totusi televiziune, nu?

– Profesorul Dancu a monopolizat discutia minute in sir intr-un elogiu nemaintalnit al valorilor transilvane, al regiunii, al unei tolerante care e totusi, zic eu,  contrazisa de ani funarioti, cu lanturi vii maghiare in jurul liccelor brassai si bathory, al  gropii din centrul Clujului, anii peremismului funest, al „inmormantarii linistii romanilor”. Nu domnule profesor, nu au fost ani toleranti si exista mari probleme in zona asta, o stiti mai bine din sondajele IRES. Hadareni, Pata Rat, stramutarea de pe Coastei nu sunt exemple de toleranta democratica.

– trustul isi va continua expansiunea. Transilvania Look va lua locul fostei Transilvania Channel, si se va axa pe divertisment. Urmeaza emisia pe national, subredactie la Bucuresti. Ziarele din trust, saptamanalul Mesagerul de Cluj, bine infipt in piata, va continua sa apara. Nu stim nimic de soarta cotidianului servus_cluj, condus de un parinte al regionalismului romanesc, Sabin Gherman. Ambele ziare nu au pagini de net proprii.

– ideologic, discursul profesorului Dancu a incercat o distantare de centru, de capitala,  conotata ca una a barfelor dambovitene, al presei jalnice, tabloide, in contrapartida cu seriosul Ardeal, al civilizatiei, tolerantei si multiculturalitatii.

– exact in acest moment, foarte abil, a fost adus sa face un excurs academic, doct, foarte seducator dealtfel din punct de vedere intelectual reputatul istoric Ioan Aurel Pop.  Care a betonat intelectualmente discursul sociologului in favoarea pro-transilvanismului.

– intre timp, cei doi crainici, Dana Berinde si Raul Chis, ex -TVR respectiv Realitatea TV Cluj, pareau absorbiti total, aproape fara reactie. Cei doi au opinat mult, dar nu prea au pus intrebari invitatilor cat de cat provocatoare. A fost prima emisie, de inteles, complezenta reciproca a dominat. Emotiile au jucat un rol enorm, asta e clar. Cred ca si dom profesor Dancu a avut emotii desi dupa verbiaj nu se vedea.

– de chestiuni tehnice nu pot vorbi ca nu ma pricep. Mi-au placut studiourile, peste NCN cu mult, dar sunetul era slab. Lumini, cadre etc., nu comente.

– echipa e enorm de mare, eterogena. E ca la fotbal. Tre rodaj, comunicare. Multa munca.  Mi-a placut domnisoara Prundar, tanarul Vlasceanu si, la talk-show,  Sabin Gherman. Mi-a placut mult matinalul!

– Mi-a placut interventia lui Ancuta Stavar din autobuzul 35, semn de forta a echipei tehnice.

– nu mi-a displacut emisiunea lui Runcanu si Ardelean dar cred ca se poate mai mult

– cel mai tare m-a deranjat textul cu „Transilvania L!ve-proiect cultural”. Nu cred ca e o asertiune veridica.

-nu mi-a placut domnisoara sau doamna care ii aducea in platou pe invitati, dar absolut deloc, nici cum era imbracata nici cum arata. Acolo se impunea, daca tot s-a decis varianta asta, o tipa super faina, cu mini rupator sau deloc!

– Regret si eu ca presa clujeana nu a scris mai mult dar e de inteles in contextul concurentei acerbe. Doar OradeCluj.ro, Buzznews.ro si onlineul trustului Citynews.ro, au dat. Iata, blogosfera a facut-o, primul de mai multe ori  Liviu Alexa apoi Dan Olteanu si apoi, atat inainte cat si acum, sussemnatul.

Cum ii cunosc pe 90 la suta din ziaristii din redactie dar si oameni din tehnic si de asemenea pe domnul Dancu le urez succes in continuare ca au nevoie din plin!

Reclame

2 responses »

  1. asa e; ieri si astazi cam prea mult despre Cluj intr-o televiziune care se vrea regionala…

  2. Da , frumos scris insa nu va rezista, prea moale pentru o televiziune de Stiri!. Iar pentru Transilvania Look impreuna cu Uscat :))) la conducere e clar nu?
    ( TRANSILVANIA LOOK CRISTINA PINTILIE, OVIDIU USCAT, GEORGE PETRULE ) VA ESTE DOR ?:)))))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: