Gala rock cu trupe clujene la Cluj?

De o buna perioada din vara asta fac auditii acasa cu rock romanesc si clujean si ma uit pe  You Toube  la clipuri cu trupele romanesti. Ma intereseaza mult acest fenomen muzical, a rockului romanesc dar mai ales clujean.  Si desi daca faci o lista cu trupe din Cluj vezi ca sunt ceva nume, as fi foarte curios sa stiu ce albume au mai scos trupele astea cu succes, cate albume au vandut, daca este posibil sa aduca public in cadrul unui Gale rock care sa reuneasca cele 8 trupe clujene pe care eu le ma creditez, aici le includ pe veteranele Compact si Semnal M, trupe vechi de tot, care nu au mai scos un album de rasunet de ani buni, dar care mai exista ca formatii si mai canta, ceea ce e fundamental.

Asadar ar fi Altar, Luna Amara, Nightlosers, Kumm (care mi se par cele mai de succes la ora asta), apoi Speak Floyd , Desperado, Semnal M si Compact ca invitati speciali, fiind trupa infiintat aici in 1976!

8 trupe deci!

Gala pe  care o visez ar fi gazduita indoor la Sala Sporturilor, intr-o singura zi ori maxim 2 fiecare trupa va canta 40 min-1 ora.

Eu am discutat deja cu o firma tare de evenimente, asa de principiu, si cu artisti rock. Pe facebook anuntul intentiei mele a starnit aprecieri din partea publicului si mici orgolii intre artisti, cum era de asteptat.  Dar asta nu ma impedica sa visez mai departe.

Problema e de …bani. Aceasta Gala nu are nici o garantie ca va fi un succes de public pentru ca nu s-a mai facut asa ceva de ani si ani. Nu stim daca vin clujenii pentru ca sunt trupe cu nume dar care nu au mai scos albume demult de succes. Din pacate. Este o sansa de 1 la suta ca din vanzarea de bilete sa acoperi costurile, care sunt destul de mari. Eu cred ca nici nu se acopera de fapt. Deci din nou ne intoarcem la …bani. Aici e buba. Deci trebuie sponsorizare si parteneriate. Aici am idei, le voi discuta cu firma partenera.

O sa divaghez pentru 1 minut. Abia acum imi dau seama ca ii era imposibil lui Liviu Alexa sa aduca Iron Maiden la Cluj fara sa  primeasca ajutorul financiar cert de la Arpad Paszkany. Pentru ca acel concert legendar nu a avut un sponsor gen Coca Cola sau Tuborg  daca imi aduc bine aminte… In afara miilor de bilete vandute, de unde au iesit banutzi, a trebuit o sursa de finantare certa care sa acopere onorarii si alte cheltuieli. Jos palaria ca AP a dat banii si Alexa a organizat ceva de neuitat. O mare reusita.

Sa ne intoarcem la caprele noastre. Deci e o dubla problema:

1. sa ai banii de organizare si promovare

2. sa faci cumva sa atragi public.

Cred ca ideea acestei Gale Rock (am un titlu senzational pentru ea, dar e strict secret) e o idee buna, generoasa…fara sprijin nu cred ca as putea sa o pun in practica. Sa vedem cum vor decurge discutiile…daca s-ar face ar fi undeva in octombrie-decembrie, cand sunt aici studentii.

Dar ar fi o chestie faina sa vezi trupele clujene la treaba si la final, asta as prevedea expres  in contract, o piesa All Stars, un hit international, cu toaate trupele pe scena! cantand!

E un vis frumos nu-i asa??

OOO si am uitat sa va mai spun ceva. Marea „capitala a Ardeaului”, celebrul oras Cluj-Napoca, NU ARE de ani buni un festival de rock, de folk sau de de jazz!

Inacceptabil!

UPDATE

Am deja sprijinul unei firme tari de evenimente rock care a organizat in Romania concerte rock si metal si care m-au anuntat ca intra in organizare. Prima sedinta de lucru, sambata!

UPDATE 1

Reactii de presa prompte:

http://www.stiridecluj.ro/divertisment/rock-in-transilvania-un-concert-cu-trupe-clujene-care-ar-putea-fi-organizat-in-premiera-in-aceasta-toamna-interviu

 

Un răspuns »

  1. Excelenta idee,astepatam sustinere…Poate cu oacazia asta incepi „Istoria colosilor cu piciare de metal”…cartea cu istoria trupelor rock clujene pe care ai promis sa o scrii..Bafta!

  2. tiberiufarcash

    moro: e in lucru cartea. Acu ca vine concediul accentuez documentarea si scriu la ea….

  3. Tibi, Clujul nu are festival de rock sau de jazz pentru ca (inca) nu s-a gasit cineva care sa le organizeze.

  4. tiberiufarcash

    Jmano: azz a fost dar a murit….din pacate…desi incepuse bine.. Incercam sa facem asta de rock! Asteptam sprijin de la oricine, e f important!

  5. (J)Tibi, eu te si proptesc la nevoie :))))
    La inceputul anilor 90 adidas ne-a invatat ca „daca vrei, poti!”. Asa cum Giurgiu a ‘putut’ sa faca un festival de film care a ajuns de renume mondial sunt convins ca se poate face si unul de rock. Trebuie doar sa existe cineva care sa vrea suficient de mult. Up the TRF !!!

  6. Iaca trupa de rock pe care am vazut-o in seara asta la Carturesti. Zic iaca, adica uita-te cu atentie ca merita, zau.

    Probabil ca cei de la Carturesti iti pot da datele de contact

Lasă un comentariu