Mutu-de la extaz la agonie

„ROMA, 28 gennaio 2010 – Adrian Mutu , 31 anni, è risultato positivo alla sibutramina, uno stimolante che annulla gli effetti della fame, ad un test disposto dalla commissione controllo antidoping del Coni ed effettuato il 10 gennaio al termine di Fiorentina-Bari. La gara si concluse 2-1 per i viola e il calciatore romeno realizzò un gol. In quell’occasione furono quattro i controlli mirati del Coni, due per squadra. Mutu è recidivo (nel settembre del 2004 fu squalificato 7 mesi per cocaina in Inghilterra ai tempi in cui militava nel Chelsea, club dal quale fu licenziato) e in base al codice Wada rischia una squalifica da 1 a 4 anni”.

Aceasta este stirea scurta, seaca, dura care m-a uluit, data de unul din cele mai bune ziare de sport din lume, „La Gazzetta dello sport” . MUTU, un mare jucator, recordmenul golurilor date de un roman in IL Calcio, campionatul cu cele mai dure, feroce, aparari, a fost depistat pozitiv, din nou, dupa sase ani,  la un control antidoping, la finalul meciului Fiorentina-Bari, unde a dat si un gol superb, plonjon si gol cu capul in vinclu.

Sinceramente, cum zic italienii, imi pare foarte rau. Sper sa nu se adevereasca acest fapt la contraexpertiza ceruta de Mutu si Fiorentina, sper ca clubul Viola sa nu il abandoneze. Altfel, cei din il calcio nu glumesc, si Juve a jucat in serie B, si Paolo Rossi a fost suspendat in 1980 doi ani, Milan trimisa si ea in B, deci in Occident nu se glumeste cu asta, de aceea au ajuns la nivelul la care sunt. In plus Mutu ar fi recidivist, si atunci nu cred ca va mai fi clementa pentru el.

Un mare mare atacant, o pierdere si pentru fotbalul romanesc si nationala. Recentul scandal cu Lucescu cred ca are un substrat aici, in sensul ca Lucescu jr nu a permis fite de vedeta si atunci poate ca Mutu a incercat sa reintre in circuitul national prin orice mijloace. Nu stiu ce sa zic… sunt socat de ce se intampla pentru ca eu urmaresc de zeci de ani Il Calcio si stiu ce au facut jucatorii romani acolo si Mutu e de departe una din valorile mari ale fotbalului, un talent imens care e aproape sa se iroseasca….desi mai putea juca cel putin 4-5 ani. Nu mi-a placut anturajul lui, cu Nicu Gheara etc, m-am bucurat ca s-a reinsurat cu superba Consuelo…dar se pare ca tentatiile au fost prea mari..nu stiu, eu ii tin pumnii. Ieri seara, Cristian Tudor Popescu l-a desfiintat intr-o declaratie, dar e usor sa lovesti un cazut, desi CTP avea dreptate ca Mutu a trisat de multe ori….dar e usor sa dai in cel cazut, prea usor, si multi dintre noi o facem asa…gratuit…

Tin pumnii lui Mutu,  sa speram ca se rezolva altfel e… dezastru.

Lasă un comentariu