FC „U”Cluj si CS „U” Cluj-ce dezamagire!

Am tot asteptat, de la „celebrul” meci cu Campia Turzii, unul din cele mai sinistre partide de fotbal pe care am dat si bani de bilet, pana azi, sa vad ceva schimbari la clubul de fotbal Universitatea. Ieri, cand am mers sa imi dau micul meu obol pentru volumul doi al Istoriei lui „U”, am dat de o alta fata a simbolului „U”, mizeria numita sediul CS „U” Cluj.

Viata bate filmul, iti rezerva surprize cand te astepti mai putin. Pe cat de mare e daruirea ca sa nu zic fanatismul suporterilor lui „U”, care din putinul lor au strans banuti sa scoata volumul 2 al „Istoriei…”scrisa de  istoricul Gh. I Bodea, pe atat de jalnic arata  sediul CS „U” Cluj. Grinzi putrezite, o gaura in tavan exact deasupra usii de intrare, totul e neglijat, vechi, respingator. Unsteag  tricolor compet decolorat, foarte sugestiv! Nu am mai fost de ceva ani pe acolo, de cand am incetat sa fac jurnalism sportiv, primavara lui 2005. Cum puteti domnule Vasu sa lucrati in atmosfera aia deplorabila? Daca nu ar fi terasa, care e a unui intreprinzator privat sustinator al culorilor alb- negre, ar fi ca un pustiu acolo….Inteleg ca aveti functia de manager dl Vasu. Ce manageriazati acolo oare, gaurile din tavan?? Deplorabil, deplorabil!

A doua zi, dis de dimineata, buf, al doilea soc. Mare, in toate ziarele locale dar si  in „Gsp” si „ProSport”. „U” scoasa de pe Clujana! Dupa ce clubul a investit acolo, a facut parcare, a amenajat tribuna! Dumnezeule ce razboi a nervilor… Cum se poate asa ceva, mereu numai stiri negative, nimic bun, mereu te poti astepta la tot ce e mai rau….in loc ca acum, cand a venit un investitor, lucrurile sa fie mai asezate, sa fie o strategie. Are dreptate dl. Walter, daca nici stadion nu are U in 90 de ani, ce sa faca el in 9 zile….e bine sesizat, a pus punctul pe I.

Singurii care sunt alaturi neconditionat sunt suporterii…merita si ei o soarta mai buna…o echipa care sa ii respecte…un management care sa le ofere satisfactii. Eu m-am saturat de socuri, de rusine, de umilinta, de  divizia B-C, de tot amatorismul….vreau ceva profi, vreau sa fiu mandru cand zic „U”….. nu mai vreau socuri…vreau constructie!

UPDATE

Iata ce da Agentzia de presa Mediafax

U” va juca pe Clujana

16 iulie 2009
“U” va juca pe Clujana
“U” va juca pe Clujana

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, a declarat, joi, că nu vor exista probleme legate de terenul pe care va juca echipa de fotbal Universitatea Cluj în sezonul viitor, întrucât proprietarii bazei sportive Clujana au înţeles situaţia clubului şi vor continua colaborarea cu „U”.

 

Moisin a declarat, într-o conferinţă de presă, că proprietarii bazei sportive Clujana au înţeles situţia dificilă prin care trece clubul şi vor continua colaborarea cu „U” Cluj. Moisin a precizat că, în pofida unor informaţii apărute în presă, acţionarul Florian Walter va rămâne alături de club.

 

„Din discuţiile purtate atât cu domnul Puşcaş, proprietarul bazei sportive Clujana, cât şi cu domnul Walter, acţionarul interesat de preluarea pachetului majoritar de acţiuni la U Cluj, reiese faptul că amândoi doresc să rămână alături de Universitatea, iar în perioada următoare vor purta negocieri punctuale, tehnice, legate de aspectele juridice ale contractului de colaborare între club şi proprietarii bazei sportive. Cel mai important este că dorinţa comună există de a continua alături de Universitatea, prin urmare restul detaliilor se vor stabili la masa negocierilor, direct sau prin reprezentanţi, astfel încât Universitatea să rămână să joace acolo fără nicio problemă, este garanţia domnului Puşcaş că Universitatea rămâne să joace acolo”, a declarat Moisin. Viceprimarul a menţionat că a fost virată deja suma de 1,2 milioane de lei în contul Universitatea de la noul investitor. „Până în momentul de faţă, deşi este doar acţionar minoritar, domnul Walter a virat 12 miliarde de lei vechi clubului, bani din care s-au achitat salariile restante ale jucătorilor, ale personalului executiv, de asemenea şi plăţi urgente care trebuiau făcute către furnizorii clubului”, a precizat Moisin. Conform sursei citate, prima investiţie de la baza Clujana va fi modernizarea gazonului, iar costurile vor fi suportate 50%-50% de către Florian Walter şi de către proprietarul bazei sportive Clujana.

 

Un răspuns »

  1. Bine punctat , insa nu retii de unde vine „putreziciunea” clubului !
    1. Te pot ajuta : faptul ca nu exista un proprietar adevarat si nu unul de fatada , care sa fie un permanent refugiu al clientelei politice , a oamenilor de tinichea , fara spirit managerial si fara dragoste fata de acest simbol al nostru . Totul se invirte in jurul acelora care au directionat banii municipalitatii , fara nici un folos vizibil , pe principiul „dupa mine potopul ” sau mai jalnic ” i-mi umplu azi buzunarele ca poate miine i-mi salta scaunul ” !
    2.Cit despre suporteri ….. uneori manifestarile acestora , e adevarat , poate , declansate de frustrare , lasa mult de dorit .

    Sper ca noua era in care se pare ca a intrat „U” , cind in sfirsit are un singur om
    care-i gindeste strategia anilor viitori ( si care bineinteles trebuie sa si cistige – ca in fond totul este o afacere ) , sa schimbe in bine si de durata fata acestui brand atit de iubit al Clujului si in aceeasi masura suporterii trebuie si este necesar sa se reorganizeze si sa elimine „putreziciunile si frustratii ” din rindurile lor pentru ca oricine ( inclusiv copii , prietenele si sotiile noastre ) sa poata participa nejenat de obscenitati si dejectii verbale si faptice , la spectacolul atit de mult asteptat pe Ion Moina .
    Doamne ajuta !

  2. tiberiufarcash

    mersi de raspuns, foarte bune observatii, subscriu total la ce a zis, „grasule”.
    Uite ca la o zi distantza s-a rezolvat si cu Clujana.

Lasă un comentariu